Eigen webwinkel starten
Het starten van een eigen webwinkel lijkt heel erg simpel. Zo zijn er verschillende softwareaanbieders die heel gebruikersvriendelijk en makkelijk zijn. In een dagje heeft een beetje ervaren computergebruiker een eigen webshop opgezet. Maar bij een eigen webwinkel komt natuurlijk wel meer kijken dan alleen die pagina met productfotos, omschrijvingen en internetkassa.
Ondernemingsplan schrijven
Ten eerste zul je vooraf goed moeten bedenken wat je wilt verkopen. En dan bedoelen we niet dat je enkel een keuze moet maken tussen kleding en electronica, maar dat je écht weet welke producten je wilt verkopen, hoe je deze gaat omschrijven, welke fotos je online zet en waarom mensen deze bij jou gaan kopen. Je moet eigenlijk een heel ondernemingsplan schrijven.
Voorraad en verzenden
Als je bedacht hebt wat je wilt verkopen zul je dit moeten inkopen. Dat kan best lastig zijn want veel groothandels accepteren geen hele kleine bestellingen. Soms moet je voor duizenden euro's in een keer afrekenen en al die spullen ergens opslaan. Lang niet altijd kan dat bij jou thuis.
Ook moeten de spullen strakjes op de post. Weet je al welke aanbieder je neemt voor het verzenden? Welke verpakking je gebruikt en wat dit totaal allemaal voor extra kosten met zich meebrengt? Logistieke zaken die je vooraf goed uit moet zoeken bij het starten van een eigen webwinkel!
Online betaling
In Nederland wordt er vaak bij webwinkels afgerekend met iDeal. Dat is een betaaloplossing van de Nederlandse banken. Ook worden creditcards hier veel gebruikt. Wereldwijd zelfs verreweg het meeste. Een andere oplossing voor de betaling is door gebruik te maken van speciale betalingsproviders.
Een eigen webwinkel starten is niet moeilijk. Wel tijdrovend en het vergt wel wat ondernemerskwaliteiten. Een perfecte manier dus om te laten zien hoeveel verstand jij van het ondernemerschap hebt!
|